Juuren talo • Eliisa Kuusela/VERKKOKURSSI ✔︎ Selkeä opas hapanjuurileivontaan

  • €29.90

VERKKOKURSSI ✔︎ Selkeä opas hapanjuurileivontaan

Eliisan Leipäkoulu verkossa.
Haluatko maksaa verkkopankkiin?
"Hyvänen aika miten loistava opettaja Eliisa on ja hyvänen aika mikä innostus kurssilla oli."

Mervi Pasanen

Contents

01 TERVETULOA LEIPÄKOULUUN!

Tästä alkaa kiehtova matka hapanjuuren saloihin.
Tervetuloa Leipäkouluun!
Preview

02 VÄLINEET, TARVIKKEET JA AINEKSET

Katso tästä täsmälista kaikesta, mitä tarvitset!
Mitä aineksia ja välineitä tarvitset?

03 HAPANJUURILEIPÄ JA TERVEYS

Onko hapanjuurileipä terveellistä?
Onko hapanjuurileipä terveellistä?

04 JUUREN VALMISTELU

Kaiken alku on juuri, mutta mitä sille pitää tehdä?
Miten hapanjuuri valmistellaan leipomista varten?
Preview
Katso myös tämä

05 RUOKITAAN JUURI 1. KERRAN

Hitaan leivän leppoisa prosessi alkaa tästä.
Juuren 1. ruokkiminen
Juuren 1. ruokkiminen
Preview

06 RESEPTI JA LEIPURINPROSENTIT

Resepti ja leipurinprosentit
Leipakoulu • Resepti ja Leipurinprosentit • PDF
Voit katsoa leipurinprosentit myös täältä.

07 RUOKITAAN JUURI 2. KERRAN

Kohta päästään tekemään taikina!
Juuren 2. ruokkiminen
Juuren 2. ruokkiminen

08 TAIKINAN SEKOITTAMINEN

Ota resepti, tarvikkeet ja ainekset esille! Nyt sekoitetaan taikina. 

Minulla on tässä kaksinkertainen määrä aineksia, joten älä ihmettele taikinani kokoa.

Sekoitetaan taikinan ainekset.

09 TEKEYTYMINEN AIKATAULUT

Nyt meillä on aikaa katsoa aikatauluja.
Taikina tekeytyy. Katsotaan aikatauluja.

10 TAIKINAN MUOKKAUS

Muokataan taikinaan kevyesti, mutta ei vaivata sitä.
Ensikohotus alkaa. Muokataan ensin vähän taikinaa.

11 VENYTÄ JA TAITA. (V & T)

Taikinan käsittely jatkuu.
Venytetään ja taitetaan taikinaa.

12 V & T. GLUTEENI

Puhutaan gluteenista.
Venytetään ja taitetaan. Puhutaan gluteenista.

13 V & T. SUOLA

Nyt puhutaan suolasta.
Venytetään ja taitetaan. Puhutaan suolasta.

14 ESIMUOTOILU

Nyt olemme jo päässeet pitkälle! On aika muotoilla taikinaa.
Tehdään esimuotoilu.
Preview

15 VARSINAINEN MUOTOILU JÄLKIKOHOTUS

Muotoillaan leivät vielä toisen kerran.
Muotoillaan leivät. Jälkikohotus alkaa.

16 PAISTOVALMISTELUT

Paistoon on hyvä valmistautua etukäteen.
Valmistellaan paistoa.

17 LEIVÄN PAISTAMINEN

Nyt paistetaan!

Paistetaan leipä.

18 TASAANTUMINEN

Leivän pitää vielä antaa jäähtyä!
Otamme leivän uunista ja annamme sen levätä.

19 MAISTA, AISTI, NAUTI! NÄHDÄÄN TAAS!

Toivottavasti tapaamme vielä!
Leikataan ja maistellaan!

Anna palautetta!

Kerro, miten kurssi sujui. Miten voisin tehdä kurssista vielä paremman? 

Toivon, että sinussa syttyi kipinä hapanjuurileivontaan!
Miten voisin tehdä kurssista paremman?

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Nyt kun olet oppinut hahmottamaan hapanjuurileivonnan perusprosessin ja ehkä tehnyt jo muutaman leivän 1-2-3 -reseptillä, voit soveltaa prosessia myös muihin resepteihin. Lisäsin tänne Leipävallankumous-kirjan kaksi suosituinta reseptiä: KREIKKALAISEN JA KAUPUNKILAISEN. 

Ole hyvä ja kokeile niitäkin!

KREIKKALAINEN.pdf
KAUPUNKILAINEN.pdf
Lisävinkkejä
Ranskalainen maalaisleipä.pdf

Kurssilla on ollut jo yli 100 tyytyväistä osallistujaa, jotka ovat antaneet sille arvion 4.7/5 🌟

Liity tyytyväisten leipurien joukkoon ja leivo ensimmäinen onnistunut leipäsi jo viikon sisällä. Jos olet jo leiponut jonkun aikaa, mutta tuskailet aikataulujen, muotoilujen tai taikinan ymmärtämisen kanssa, lupaan sinulle oppimisloikan!