Juuren talo • Eliisa Kuusela/Pieni JAUHOKURSSI hapanjuurileipurille

  • €8.90

Pieni JAUHOKURSSI hapanjuurileipurille

Contents

Tervetuloa pöllyttämään jauhoja!

1 Intro

Kurssin esittely
Tervetuloa!
Preview

2 Jauhatuskarkeudet




Mylly pyörimään!

3 Jauhatustavat

Puhutaan vähän myllytekniikasta

4 Jauhotyypit

Puolikarkeat, sihti, graham jne. Mitä nämä tarkoittavat?

5 Jyvä

Katsotaan jyvän rakennetta ja mitä jauhoja jyvästä tulee

6 Jauhojen laatu ja leivontaominaisuudet

Millaiset jauhot kannattaa valita?

7 Vanhat vehnälajikkeet

Miten vanhat lajikkeet käyttäytyvät leivonnassa?

8 Ruis, ohra ja kaura

Millaisia jauhoja rukiista, ohrasta ja kaurasta tehdään?

9 Tuoreus, lisäaineet, marketti- ja pienmyllyjauhot

Mitä merkitystä on tuoreudella tai lisäaineilla?